top of page
Wat is Sjamanisme2.jpg

Wat is Sjamanisme?

Het woord sjamaan komt van de Tungus-stam uit Siberië en betekent ‘iemand die ziet in het donker’.  De sjamaan wordt beschreven als iemand die een ‘reis’ (journey, trancereis of ‘droom-reis’) maakt in een andere staat van bewustzijn buiten de tijd en ruimte (andere dimensies).
 

Sjamanen uit diverse culturen stonden en staan in verbinding met andere dimensies.
Ze staan in contact met Spirit-helpers om hun stam te leiden naar voedsel, vrede en genezing bij ziekte op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau. Sjamanen zijn de healers en psychologen van hun gemeenschap.

Het westers sjamanisme verenigt sjamanistische tradities en werkwijzen uit diverse culturen, zodat dit werk toegankelijk wordt voor toepassing op de westerse mens.
 

Als beoefenaar van westers sjamanisme ben ik ingewijd in diverse sjamanistische technieken, zodat degene die healing en hernieuwde levenskracht zoekt, daar toegang toe kan krijgen. Tijdens de trancereis ben ik niet degene die het werk doet, ik ben een instrument waardoor de kracht van het Universum werkt. De kracht van de healing komt door de intentie waarmee ik reis naar de andere dimensies en de manier waarop ik contact maak met de Gidsen (Spirit-helpers), die de healing uitvoeren en boodschappen doorgeven.
 

Door middel van het ritme van de Drum of de ratel kom ik een veranderde staat van bewustzijn. Het monotone ritme en geluid van de drum maakt dat de hersengolven van de bèta-golven (normale staat van bewustzijn) naar theta-golven (4-7 cycli per seconde) gaan, deze zijn gerelateerd aan verbeeldingskracht. Inheemse Amerikaanse stammen verwijzen met het drummen naar ‘de hartslag van de aarde’. De elektromagnetische resonantiefrequentie van de aarde is gemeten op 7,5 cycli per seconde en is gelijk aan de hersengolven in hoge theta/lage alpha. De sjamaan die drumt stelt zijn hersengolven gelijk aan de hartslag van de aarde.
 

Mijn Drum is zelfgemaakt en is tot stand gekomen in
verbinding met Hert, die het vel voor de drum leverde,
Koe voor het geven van een streng, het hout van het
Staande volk, de boom. Ze werd geboren door een
combinatie van trancereizen, handenkracht, gebed en
intenties. Mijn Drum is een bezield instrument dat mij
begeleidt als ik een trancereis maak en een healing geef.

Sjamanistische healing panorama.jpg

Als een echte lezer heb ik vele boeken gelezen die mij
hebben geïnspireerd en waar ik veel van heb geleerd.
Via de button 'Literatuur' vind je een overzicht aan boeken
die zich speciaal richten op het onderwerp sjamanisme,
sjamanistische trancereis en sjamanistische healing.

bottom of page